Cementiri de Pneumàtics

dimarts, de desembre 05, 2006

Lectures: revista Mad, número 1


No és ben bé un còmic, sinó una revista d'humor que s'expressa a través del còmic. Com El Jueves, vaja. Jo diria que és la El Jueves americana, però aquesta és més antiga i no tracta temes polítics (si més no, no en la proporció que ho fa la revista espanyola d'humor més coneguda), sinó que el seu punt fort són les paròdies de sèries de televisió i pel·lícules.

Aquest número 1 suposa l'estrena de la versió espanyola de la mítica Mad, i dic "versió" i no "edició" perquè no es correspon amb cap número dels EUA, sinó que recopila part del material publicat en diversos números americans i hi afegeix continguts creats per autors espanyols. Com es pot veure a la portada, el tema del primer número (la revista és quinzenal) és El Codi da Vinci. A l'interior de la revista aquest tema apareix diverses vegades, però també cal destacar una paròdia de CSI: Miami i una hipotètica versió russa tergiversada d'algunes sèries nord-americanes. Abans del primer número de Mad, Planeta DeAgostini ja havia publicat un especial, tot en blanc i negre, anomenat Mad: Locos por la Mafia, en què feia paròdia de pel·lícules sobre la màfia i la sèrie The Sopranos. A més, aquest mes ha editat Mad: Locos por la TV vol. 1, que es fot d'algunes sèries de televisió.

L'edició de Planeta està força bé, en color (curiosament, però, les paròdies sempre són en blanc i negre) i amb paper satinat, i el preu del primer número és molt atractiu: 1 euro. El problema és que serà quinzenal i a partir del número 2 tocarà pagar 2,95 € per cada exemplar, no sé si amb el mateix número de pàgines o no. Com ja vaig dir en un anterior post, no me la faré, sinó que me la compraré de tant en tant, sempre que la portada m'atregui prou. Però per 1 euro, trobo que és una ocasió per als que no coneguin la revista de veure si els agrada.