Cementiri de Pneumàtics

dimarts, de desembre 05, 2006

Lectures: Musculman 2


Com vaig dir ahir, em disposo a parlar del segon volum de Musculman. Com el primer, és un volum que conté dos tankôbons (volums) japonesos, de manera que ja tenim 4 dels 36 toms originals. Una novena part, vaja. I que surti cada mes és una delícia. La portada, com podeu veure, promet. Hi surt per primera vegada un personatge que m'agrada especialment, en Menja-tallarines. En Terryman ja sortia al primer volum i en Robin de les Estrelles hi sortia cap al final.

Els fets que passen en aquest volum jo no els recordava. No sé, sincerament, si apareixen a l'anime, suposo que sí. En aquest segon número es desenvolupen els Jocs Olímpics dels Super-herois. Comencen i acaben, de fet, en aquest volum. El material que s'hi recopila va aparèixer al Japó entre 1979 i 1980, i s'hi pot apreciar una lleugera millora del dibuix. L'humor, de vegades absurd i encara amb força referències culturals de l'època (i japoneses) que no podem entendre, continua, però els combats agafen molta més importància que en el primer volum, i no només perquè són entre els personatges que recordàvem de l'anime, sinó perquè també són més seriosos. Malgrat això, els combats d'en Musculator es resolen d'una manera una mica ridícula, perquè de moment el personatge encara és un pallús que té més sort que una altra cosa. I els personatges fan una fila bastant còmica, però aviat arribaran els combats més sanguinaris, tot i que en aquest segon volum ja se'n veu molta, de sang, i de tècniques esgarrifoses.

Pel que fa a l'edició, he de confessar que no he acabat de llegir el volum, encara, perquè me'l vull fer durar, però he detectat dues errades força greus per part del traductor, Marc Bernabé, que no entenc i no m'esperava: un "retràs" (en comptes de "retard") i un "conti" (en comptes de "compti"). I algun text en el globus equivocat, però força menys que en el primer volum (tot i que em falta llegir encara mig tom).

En fi, un plaer novament, i a qui no va acabar de convèncer el primer volum, que es compri el segon i se'l llegeixi. Això ja és una altra cosa.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

"...a qui no va acabar de convèncer el primer volum, que es compri el segon i se'l llegeixi." Eixe sóc jo! ^_^ val d'acord, si tu ho dius...
Salut!

12:25 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home