Cementiri de Pneumàtics

dissabte, de juny 10, 2006

Les compres del Saló

Bé, aquest post no crec que interessi a gaire gent, però a mi em ve de gust comentar el que m'he comprat al 24è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, al qual he assistit aquesta tarda, inconscient de mi, sense ni una gota d'aigua. Ara sóc a casa amb mal als peus i havent-me fotut mig litre d'aigua i un got de coca-cola light, però ja m'estic embolicant massa. Anem al que interessa i, després de la llista, alguna reflexió.

-Nekomajin. 8,95 euros

-Superman (la sèrie regular) 1. 4,95 euros

-Batman (la sèrie regular) 1. 5,95 euros

-Gotham Central tom 1. 6,50 euros

-Sandman 1. 3,50 euros

-100 Balas 1. 3,50 euros

-Naruto (en català) 1. 5 euros. Regal de postals d'Inu-yasha

-Mad: Locos por la Mafia. 8,95 euros

-Yaiba 1. 9 euros (a l'stand de Dragon Comics valia això en comptes dels 9,95 oficials)

-Maison Ikkoku 10 (últim número). 8,50 euros a l'Abacus sortint del Saló, en comptes dels 10 oficials.

I això és tot, que no és poc. Déu n'hi-do, eh? Ara els comentaris: el Saló del Còmic es diferencia del del Manga per les exposicions, però per res més: hi ha novetats de còmic "normal" i també de manga, com passa al Saló del Manga. Hi ha també moltes parades de figuretes, de vídeojocs i hi ha gent disfressada de personatges de manga. Per tant, és com si fessin dos salons iguals cada any. A mi ja m'està bé. Sort que l'entrada, tot i ser 5 euros, me n'ha costat 3 amb el Carnet Jove! :D

Parlem dels preus: he trobat a faltar alguna parada que fes descompte, ni que fos el 5% només. Glénat, com sempre, l'únic que feia era eliminar els decimals en cas que el preu del còmic en tingués, però en el cas de Naruto, que valia 5 euros, no hi havia cap rebaixa. A la parada de Dragon Comics també els eliminen, però tenen poca cosa i per això només hi he comprat l'1 de Yaiba. I acabaré tornant a treure el tema dels nous preus de Glénat: algú s'ha queixat del preu de Nekomajin, de Planeta, que val 8,95 € i és en un format que fa un parell d'anys hauria costat 7 € o poc més? Us heu adonat que els shôjo d'un sol tom que treu Planeta valen 6,95 € quan antigament un manga d'aquestes característiques en valia 5,95? Us heu fixat en el progressiu augment del preu de la col·lecció de la JLA? D'acord, augmenten una mica les pàgines, però no com per passar dels 7,95 € del número 1 als 10,95 € del número 5. Heu vist que les col·leccions de Vertigo com ara 100 Balas i Sandman valen 3,50 € i duen només 48 pàgines, amb l'afegit d'unes tapes en rústica que fan l'efecte òptic d'empetitir encara més el còmic? O que els típics còmics de superherois que abans portaven 24 pàgines i valien 1,50 € ara en valen 1,70? Jo no he llegit cap queixa al respecte. Per tant, repeteixo: reflexionem sobre l'exagerada reacció davant els augments de preu de Glénat.

Res més, per ara. En propers posts comentaré el que m'han semblat les coses que he comprat, un cop les hagi llegit.