Cementiri de Pneumàtics

divendres, de juny 16, 2006

Lectures: Superman, col·lecció regular, número 1

Com vaig prometre en l'últim post, avui parlaré del número 1 de la col·lecció regular de Superman, aparegut pel 24è Saló Internacional del Còmic per part de Planeta DeAgostini Comics.

No és massa bo el que n'he de dir. En primer lloc, se suposa que inclou els números (i he dit "els números", no "material procedent de") 800, 814, 812 i 813 (sí, en aquest ordre) de la sèrie on va néixer el superheroi, Action Comics, a més a més del número 626 de Adventures of Superman. Això són... umm... 5 còmics. 5 còmics de més o menys 24 pàgines fan 120 pàgines que hauria de tenir aquest primer número de la col·lecció. Doncs no, en té 96. Què passa, aquí? Passa que s'hi han inclòs trossos dels còmics que se suposa que inclou, per tal de donar al lector neòfit una visió ràpida del que és l'univers de la sèrie. Com que jo sóc d'aquest grup de lectors, puc dir que considero que funciona, en aquest sentit. Però em fa ràbia que incloguin, i ho fan, quatre pàgines d'un número perquè volen que sàpiga que la Lana és l'exnòvia del Superman i que encara l'estima, i no m'incloguin la resta d'aquell exemplar original. Si ho fan, a) que diguin que s'inclou "material de", i no "els números...". I b) que hi hagi una introducció, com feia Planeta amb els còmics de Marvel, explicant quin és el material que s'inclou en el present número i per què.

A mi m'ha deixat molt mal gust de boca, aquest primer número, no per les històries, que estan molt bé, ni pel dibuix dels diferents autors, sinó perquè m'he sentit enganyat. Ja és prou fotut començar una col·lecció pel número 800, però ho entens perquè saps que Superman va començar fa mil anys, però encara ho és més que el còmic que tens a les mans inclogui material seleccionat i fet trossos. Fins i tot m'atreviria a dir que el 800 i el 814 s'han barrejat, expressament, però s'han barrejat.

Pel que fa a l'edició, a banda d'això, el paper no és satinat, com sí que ho és el col·leccionable de Batman que Planeta va acabar fa poc, però com a mínim el color no és aquell penós dels col·leccionables de Marvel que va treure l'editorial fa uns anys, i que ara treu Panini. Aquí els colors estan molt ben ficats dins el seu lloc, i fóra impensable trobar-se un Superman amb la cara del mateix color que la samarreta, per exemple.

I, per ara, res més. Quan comenti el primer número de la sèrie regular de Batman suposo que m'hauré de lamentar del mateix, però encara no ho he comprovat. El que sí que he vist és que el tema del paper és el mateix, però Batman és un euro més car. Així que, el que realment estava bé de preu era el col·leccionable de Batman: cada còmic incloïa 4 números originals sencers i el paper era satinat. Però el color... era aquell dolent que comentava. Llàstima que no puguin fer-ho tot bé.